Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

One Month, One Palette | The Balm - Nude 'Dude Eyeshadow Palette

Αν υπάρχει μια παλέτα που την έχω "μελετήσει" πάρα πολύ και την έχω λιώσει, τότε αυτή είναι η Nude 'Dude από την εταιρεία The Balm


Η συγκεκριμένη παλέτα ήρθε στη συλλογή μου τον Απρίλιο του 2015 και όπως τα περισσότερα από τα προϊόντα της The Balm, η υπέροχη συσκευασία της ήταν ο λόγος που την πήρα. Επειδή είναι χάρτινη όμως λερώνει εύκολα και καθαρίζει δύσκολα. Έχει μεγάλο καθρέφτη, που πάντα διευκολύνει στο μακιγιάζ, ειδικά στα ταξίδια. 

Στην αρχή, αν και την χρησιμοποίησα λίγο, θυμάμαι ότι οι σκιές ήταν αρκετά καλές. Η άποψή μου όμως έχει αλλάξει, καθώς τους τελευταίους πέντε μήνες τη χρησιμοποιώ συστηματικά στα πλαίσια του pan that palette project, στο instagram (@theweeklybeautynews).

Μετά από σχεδόν πέντε μήνες συστηματικής χρήσης.

Δύο χρόνια μετά οι σκιές είναι πιο ξηρές, πιο πουδρένιες, με λιγότερη χρωματική ένταση και μικρότερη διάρκεια στα βλέφαρα. Στο σημείο αυτό βαράει καμπανάκι:"τιθακάνειςτόσεςσκιέςπουδεντελειώνουναλλαχαλάνε". Το αγνοούμε γιατί ο εθισμός είναι πραγματικός.

Τέσσερις από τις συνολικά δώδεκα σκιές είναι ματ (fearless, flawless, feisty, friendly). Οι υπόλοιπες είναι shimmery.

Όλες οι σκιές έχουν fall out, οπότε πρέπει οπωσδήποτε να τινάζουμε καλά το πινέλο μας για να φεύγει το περιττό προϊόν. Είναι σχετικά εύκολες στο ανακάτεμα, αλλά εύκολα μπορεί να ανακατευτούν τόσο, που να μοιάζει σαν έχω ένα χρώμα κι ας έχω βάλει, για παράδειγμα, έξι διαφορετικά.

Η fierce και η fine δεν μου αρέσουν καθόλου. Είναι πάρα πολύ ξηρές, με glitter και κακή χρωματική απόδοση. Δεν τις χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Η fabulous, που θα ήταν ιδανική για να δώσει φως στις εσωτερικές γωνίες των ματιών, κιτρινίζει αρκετά σε μένα και γι' αυτό δε μου αρέσει πολύ. Αν και θα ήθελα η fearless (ματ, μπεζ) να είναι λίγο πιο ανοιχτή, μου αρέσει πολύ για να δώσω ομοιόμορφο χρώμα στα βλέφαρα, για να δώσω φως κάτω από τα φρύδια, για να ξανοίξω τη flawless και για να σβήσω τη σκιά στην κόγχη του ματιού. Η flawless (πιο σκούρη από ό,τι θα ήθελα) και η feisty είναι ιδανικές για να δώσουν βάθος στο βλέμμα και τις χρησιμοποιώ στη κόγχη του ματιού. Στο κινητό βλέφαρο χρησιμοποιώ μία από τις ακόλουθες: firm, flirty, faithful ή fit. Από αυτές η taupe firm μου αρέσει περισσότερο. Η flirty, ενώ σε swatch στο χέρι μοιάζει να είναι duochrome, στα βλέφαρα είναι λίγο "βαρετή" και δεν κάνει ιριδισμούς. Τέλος, χρησιμοποιώ τις friendly και funny πολύ κοντά στις ρίζες των βλεφαρίδων, αντί για eyeliner. Επίσης είναι ωραίες για να δώσουν ένταση στην εξωτερική γωνία των ματιών.

Τα χρώματα αυτής της παλέτας είναι αρκετά ουδέτερα και ευκολοφόρετα. Η παλέτα διαθέτει βασικές αποχρώσεις με ματ τελείωμα και πιστεύω μπορεί να σταθεί μόνη της για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ, είτε πρωινό είτε πιο έντονο, βραδινό.

Για μένα προσωπικά είναι μέτρια η ποιότητα των σκιών (ειδικά αφού έχω δοκιμάσει πολύ ανώτερης ποιότητας σκιές από Anastasia Beverly Hills, Zoeva και Viseart). Μπορώ όμως να την κάνω να δουλέψει και όταν βιάζομαι ή δεν έχω έμπνευση/όρεξη με διευκολύνει με τους συνδυασμούς που μου προσφέρει. Η συσκευασία είναι υπέροχη και είναι ο βασικός λόγος, όσο πεζό κι αν ακούγεται, που την αγόρασα και χαίρομαι να την ανοίγω το πρωί.

*cruelty free*

Συστατικά: SHIMMER SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE, CALCIUM ALUMINUM BOROSILICATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007), YELLOW 5 LAKE (CI 19140)] MATTE SHADOWS INGREDIENTS: MICA, DIMETHICONE, SYNTHETIC WAX, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, BORON NITRIDE, PTFE, POLYETHYLENE, KAOLIN, ISOEICOSANE, SILICA, HYDROGENATED LECITHIN, SODIUM DEHYDROACETATE. MAY CONTAIN / PEUT CONTENIR [+/- TITANIUM DIOXIDE (CI 77891), BISMUTH OXYCHLORIDE (CI 77163), IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499), CARMINE (CI 75470), MANGANESE VIOLET (CI 77742), ULTRAMARINES (CI 77007)].
Ποσότητα: 9.6g/12 σκιές (0.8g/σκιά)
Τιμή: 38.40 (4/1g)
Βαθμός: 6.5/10

Έτσι ήταν όταν ξεκίνησα στην αρχή του 2017 να τη χρησιμοποιώ συστηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου