Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Brushes: Starter Kit!

Αν με ρωτούσε μια κοπέλα που ξεκινάει τώρα να βάφεται ποια πινέλα/εργαλεία θα έπρεπε να πάρει, θα πρότεινα τα εξής:

1. Ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους και αρκετά φουντωτό. Με αυτό μπορούμε να απλώσουμε την πούδρα, το μπρόνζερ, το ρουζ, ακόμη και την πούδρα λάμψης/highlighter.

Παράδειγμα



2. Ένα πινέλο λίγο πλατύ και φουντωτό για σκιές. Με την πλατιά πλευρά μπορούμε να απλώσουμε την σκιά στο κινητό βλέφαρο και με την φουντωτή άκρη να ανακατέψουμε τις σκιές στην κόγχη.

Παράδειγμα



Προαιρετικά...

3. Ένα λοξό, κοφτό πινέλο για το eyeliner. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με τα gel eyeliners, που είναι σε βαζάκι, με σκιές στεγνές ή βρέχοντας με λίγο νερό το πινελάκι και μετά το περνάμε πάνω από τη σκιά και την χρησιμοποιούμε σαν eyeliner. Είναι ακόμη κατάλληλο για να κάνουμε με ακρίβεια το περίγραμμα των χειλιών χρησιμοποιώντας το κραγιόν μας και μετά να γεμίσουμε τα χείλη μας κατευθείαν από το κραγιόν.

Παράδειγμα



4. Ένα σφουγγαράκι πολύ μαλακό που όταν το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το στύβουμε μεγαλώνει και το χρησιμοποιούμε για να απλώσουμε κυρίως κρεμώδη προϊόντα όπως το foundation, το concealer, το κρεμώδες ρουζ/μπρόνζερ/highlighter.

Παράδειγμα



Σας δείχνω ορισμένα παραδείγματα που αφορούν το σχέδιο περίπου των ιδανικών κατά τη γνώμη μου πινέλων. Οι εταιρείες που αναφέρω δεν είναι όμως δεσμευτικές, γιατί αυτού του είδους τα πινέλα ή παρόμοια μπορείτε να βρείτε σε πάρα πολλά φυσικά ή ηλεκτρονικά καταστήματα, σε τεράστια ποικιλία. Μπορείτε επίσης, να τα αναζητήσετε στο e-bay και στο amazon, όπου θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε πινέλα που ξεκινούν από αρκετά οικονομικές τιμές. Τσεκάρετε πάντα τις κριτικές πριν αγοράσετε κάτι! Έχω βρει πολύ φθηνά πινέλα π.χ. στο Time for beauty και στο amazon που μου βγήκαν εξαιρετικά και κάποια άλλα που ήταν για πέταμα.

Ποια είναι τα δικά σας τοπ πινέλα για να κάνετε ένα βασικό μακιγιάζ;


2 σχόλια: