Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Korres - Foundation με Ρόδι

Όνομα: Korres - Foundation με Ρόδι #PF1
Τιμή: 18.80 ευρώ
Ποσότητα: 30ml
Επίσημη Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ.
Τι υπόσχεται; "Make up με ελαστική υφή για αποτελεσματική κάλυψη σε ατέλειες και κοκκινίλες και ομοιόμορφο, ματ τελείωμα. Το εκχύλισμα από Ρόδι, πλούσιο σε ταννίνες και πολυφαινόλες, συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους και τονώνει την επιδερμίδα." (Πηγή: www.korres.com)
Η άποψή μου: Ας ξεκινήσουμε από τα πλεονεκτήματα αυτού του προϊόντος! Πρώτον, βρίσκω την συσκευασία σωληναρίου πολύ βολική. Δεύτερον, η πιο ανοιχτή απόχρωση μου ταιριάζει πολύ καλά. Τρίτον, η κάλυψη μπορεί να χτιστεί λίγο (όχι πολύ). Τέταρτον, περιέχει κάποια καλά συστατικά. Τέλος, το βρίσκουμε συχνά σε έκπτωση σε διάφορα online φαρμακεία.
Ας δούμε όμως τα ουκ ολίγα μειονεκτήματα που είχε για μένα... Η κάλυψη που πρόσφερε σε μένα (έχω κοκκινίλες, σπυράκια και σημαδάκια ακμής) ήταν ελαφριά και μπορούσα να το χτίσω σε μια μέτρια κάλυψη. Αν βάλετε από πάνω concealer στις ατέλειες και καλυπτική πούδρα λύνεται σημαντικά το ζήτημα της κάλυψης, αλλά γίνεται και πιο βαρύ το αποτέλεσμα. Το αρχικό εφέ είναι μάτ, αλλά μέσα σε 1-2 ώρες άρχισα να εμφανίζω λιπαρότητα στην ζώνη Τ και στα μάγουλα. Μετά από 3-4 ώρες, η λιπαρότητα είχε γίνει πιο έντονη και στις 5-6 ώρες, εκτός από πολύ λιπαρότητα, το προϊόν είχε φύγει σε διάφορα σημεία του προσώπου και διασπαστεί στην περιοχή της μύτης. Επιπλέον, ποσότητα προϊόντος είχε μαζευτεί στους πόρους του προσώπου. Από την αρχή της εφαρμογής του foundation και μέχρι την αφαίρεση του μακιγιάζ, το ένιωθα στο πρόσωπό μου βαρύ, κάτι που βρήκα αρκετά ενοχλητικό. Δοκίμασα να το απλώσω με τα δάχτυλά μου, με πινέλο και με βρεγμένο σφουγγαράκι. Με τα δάχτυλα πέτυχα την καλύτερη δυνατή κάλυψη (αν και ήταν λίγο δύσκολο στο να απλωθεί) ενώ με το σφουγγαράκι πιο φυσικό αποτέλεσμα (και πιο εύκολο στην εφαρμογή). Με το πινέλο το αποτέλεσμα δεν μου άρεσε καθόλου. Το δοκίμασα με διαφορετικές ενυδατικές κρέμες, διαφορετικά primers και διαφορετικές πούδρες. Δυστυχώς, δεν είδα μεγάλη διαφορά.
Συμπέρασμα: Όπως και το concealer του Κορρέ με ρόδι, έτσι και το αντίστοιχο foundation δεν μου ταίριαξε καθόλου. Δυστυχώς, δε μπορώ να βρω τρόπο να το κάνω να λειτουργήσει για μένα.
Θα το ξαναγόραζα: Όχι.
Συστατικά: Aqua, Cyclopentasiloxane, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Pentylene Glycol, Talc, Sorbitan Sesquioleate, Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Polysorbate 20, Glycerin, Nylon-12, Sodium Chloride, Hydrogenated Polycyclopentadiene, Disteardimonium Hectorite, Microcristallina Cera, Isododecane, Polymethylsilsesquioxane, Xanthan Gum, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Rosmarinus Officinalis Extract, Butylene Glycol, Punica Granatum Extract, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Parfum. [+/- (May Contain) CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Iron Oxide), CI 77492 (Iron Oxide), CI 77499 (Iron Oxide)].
Βαθμός: 2/10



2 σχόλια:

  1. Αυτό που κάποια foundation είναι ματ κ μετά από κάποια ώρα εμφανίζουν λιπαροτητα δε μπορώ να το καταλάβω. Μ έχει τύχει κ μένα που δεν είμαι καν λιπαρή επιδερμίδα. Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άμα άρχιζε να εμφανίζει λιπαρότητα μετά από 6 ώρες θα έλεγα οκ... αλλά τόσο σύντομα; Τραγικό!

      Διαγραφή