Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Makeup Declutter/Ξεκαθάρισμα Καλλυντικών

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα φροντίζω να κάνω ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά μου. Πετάω ό,τι έχει τελειώσει ή έχει λήξει/αλλοιωθεί και χαρίζω σε φίλες και συγγενείς ό,τι είναι σε καλή κατάσταση αλλά δεν το χρησιμοποιώ πια. Δε βρίσκω λόγο να έχω στη συλλογή μου καλλυντικά που δεν τα χρησιμοποιώ και απλά πιάνουν χώρο!

Αυτά είναι τα καλλυντικά που ήρθε η ώρα να αποχωριστώ μαζί με λίγα λόγια για το κάθε ένα από αυτά! :)


1. Garnier - Primer Instant Skin Corrector 5sec: Είναι ένα primer που βοηθάει στο να γεμίσουν οι μεγάλοι, ανοιχτοί πόροι και οι λεπτές γραμμές. Δεν έχει χρώμα και δεν με τρέλανε η υφή του. Προτιμώ το Porefessional της Benefit σε αυτή την κατηγορία. Είναι μέτριο στο "γέμισμα" των πόρων. Για ρυτίδες, δεν έχω άποψη. Προς το τέλος (μου έχει μείνει ελάχιστη ποσότητα) δεν απλωνόταν καλά και το foundation δεν έστρωνε ωραία από πάνω. Δε νομίζω να αγοράσω ξανά το ίδιο. Θα προτιμήσω να πάρω το Porefessional (έχω ένα σε mini size να χρησιμοποιήσω) ή κάποιο άλλο. Δεν το θεωρώ κακό αλλά δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Τέλος, δεν κράτησε ματ την επιδερμίδα μου ούτε και επιμήκυνε ιδιαίτερα τη διάρκεια του υπόλοιπου μακιγιάζ. 

2. Bourjois - Happy Light Matte Serum Primer: Το συγκεκριμένο primer είναι σε μορφή ελαφριάς κρέμας. Δεν παρατήρησα καμία διαφορά όταν το χρησιμοποιούσα σε σύγκριση με όταν δεν το έβαζα. Δεν κρατούσε ματ το δέρμα μου για περισσότερη ώρα. Δεν βοηθούσε στο να απλωθεί πιο εύκολα το foundation. Ούτε μπορώ να πω ότι είδα το δέρμα μου να γίνεται πιο φωτεινό ή πιο λαμπερό. Κοινώς, από όσα υπόσχεται σε μένα δεν έκανε τίποτα.

3. Catrice - Prime And Fine Pore Refining And Anti-Shine Base: Ακόμη ένα primer που πολλά υπόσχεται και λίγα κάνει. Το χρησιμοποίησα πάρα πολύ αλλά δεν είδα καμία διαφορά. Ίσως, βοηθούσε ελάχιστα στο καλύτερο άπλωμα των πιο παχύρευστων foundation. Κατά τα άλλα δεν έμεινα ικανοποιημένη.


1. Tony Moly - BB fit 24 perfect BB cream: Κορεάτικη BB cream με μέτρια προς καλή κάλυψη και φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης έχει πολύ καλό δείκτη προστασίας (30!!!). Το πρόβλημα μου με αυτή την ΒΒ είναι ότι έβγαζα πολύ γρήγορα λιπαρότητα (μετά από περίπου μία ώρα) και επίσης δεν είχε καλή διάρκεια. Μετά από λίγες ώρες εξαφανιζόταν! Επίσης, δεν καθόταν καθόλου καλά στο δέρμα μου, ειδικά σε σημεία με ξηρότητα, τα αναδείκνυε άσχημα, όπως και τους πόρους. Με λίγα λόγια στα λιπαρά σημεία έβγαζε έξτρα λιπαρότητα και στα ξηρά σημεία καθόταν άσχημα... 

2. Bourjois - 123 Perfect CC cream: Η συγκεκριμένη CC cream μου άρεσε πολύ και την ευχαριστήθηκα. Έχει μείνει λίγη ποσότητα και ο λόγος που θα την πετάξω είναι ότι έχει λήξει εδώ και μερικούς μήνες και η απόδοσή της δεν είναι η ίδια πια. Θα την πρότεινα σε μεικτές προς λιπαρές επιδερμίδες. Έχει μέτρια κάλυψη. Το ελάττωμά της κατά την άποψή μου είναι ο χαμηλός δείκτης προστασίας, μόλις SPF 15. Νομίζω ότι όταν ξαναπάρω ΒΒ ή CC cream θα έχει δείκτη προστασίας από 30 και πάνω. ;)


1. Catrice - Re-Touch Light-Reflecting Concealer: Είναι ένα σχετικά ελαφρύ concealer για κάτω από τα μάτια που δίνει έξτρα φως στην περιοχή. Δεν μου παρείχε την κάλυψη που επιθυμούσα και επιπλέον μάζευε πολύ γρήγορα στις γραμμές έκφρασης. 

2. Rimmel London - Wake me up Concealer: Πολύ ελαφρύ concealer. Δίνει ελάχιστη κάλυψη και φωτίζει λίγο κάτω από τα μάτια. Αν όμως έχετε μαύρους κύκλους όπως εγώ, θα τους κάνει να φαίνονται γκρι. Επίσης, μάζευε γρήγορα στις γραμμές έκφρασης και δεν είχε καθόλου καλή διάρκεια.

3. KIKO - Tone corrector for dark circles: Δεν μου έκανε καμία διόρθωση και δεν είδα καμία διαφορά στους μαύρους κύκλους. Έχει κιτρινωπή απόχρωση. Το δοκίμασα και μόνο του και σε συνδυασμό με άλλα concealers από πάνω αλλά δεν βελτιώθηκε χρωματικά η όψη των μαύρων κύκλων. Επίσης, μου μάζευε στις λεπτές γραμμές πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή του, παρόλο που πάντα σέταρα την περιοχή με πούδρα.


1. Physician's Formula - Bamboo Silk Face Powder: Δε θα σταθώ πολύ στην συγκεκριμένη πούδρα γιατί πλέον δεν την βλέπω καν στο επίσημο site της Physician's Formula, οπότε μάλλον έχουν σταματήσει να την κυκλοφορούν. Δεν μου άρεσε γιατί το αποτέλεσμα ήταν βαρύ, πουδρένιο και παστωμένο. Δεν κρατούσε το πρόσωπο ματ και απλά έδειχνε βαρύ το όλο μακιγιάζ.

2. Soap & Glory - One heck of a blot: Είναι μια "διάφανη" πούδρα που δεν προσφέρει έξτρα κάλυψη. Δεν με βοήθησε με το θέμα της λιπαρότητας, ήταν πολύ πουδρένια και τριβόταν πολύ εύκολα. Τέλος, το αποτέλεσμα αισθητικά δεν μου άρεσε γιατί όπως και με την παραπάνω πούδρα φαινόταν βαρύ και παστωμένο, ειδικά αν δεν την έβαζα με stippling brush...

3. Catrice - Prime and Fine Mattifying Powder Waterproof: Ισχύουν τα ίδια με παραπάνω και για περισσότερες λεπτομέρειες υπάρχει αναλυτική κριτική εδώ.

4. Essence - All about matt! Fixing Compact Powder: Ξέρω ότι είναι η αγαπημένη πολλών bloggers και youtubers, αλλά σε μένα ούτε αυτή η πούδρα ταίριαξε. Πολύ πουδρένια κατά τη γνώμη μου και δεν μου έδωσε ματ αποτέλεσμα που να κρατήσει έστω για μια δυο ώρες! Αν το παρακάνει κανείς με αυτή την πούδρα μπορεί να αφήσει μια ασπρίλα. Προσωπικά μου θυμίζει κιμωλία...

5. Catrice - All Matt Plus Shine Control Powder: Αυτή η πούδρα μου άρεσε και θα βρείτε αναλυτική κριτική εδώ. Μετά όμως από έναν χρόνο που την έχω έχει γίνει πολύ ξηρή και δεν κάνει πια την ίδια καλή δουλειά που έκανε στην αρχή. Πιθανότατα, θα την αγοράσω ξανά όταν τελειώσω άλλες πούδρες που έχω.



1. ELF- Studio Bronzer #cool: Πολύ ωραίο μπρόνζερ για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες και με πολύ καλή διάρκεια. Αναλυτική κριτική εδώ. Το αποχωρίζομαι γιατί έχει λήξει και δεν αποδίδει όπως όταν ήταν καινούριο.

2. Physician's Formula - Bamboo Silk Face Bronzer: Δεν μου αρέσει καθόλου το χρώμα του στον δικό μου τόνο επιδερμίδας. Είναι πορτοκαλοχρυσό.

3. Essence - Mosaic Powder: Περάσαμε ωραίες στιγμές μαζί με αυτό το μπρόνζερ, κυρίως πέρσυ.  Πλέον, ήρθε η στιγμή να αποχωριστούμε γιατί βρήκα άλλα, καλύτερα μπρόνζερ που χρωματικά μου ταιριάζουν καλύτερα και η διάρκειά τους είναι καλύτερη από αυτό. Ωστόσο, από τις οικονομικές επιλογές πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

4. Essence - 01 Autumn & the city: Ανήκει στην περσυνή, φθινοπωρινή συλλογή της Essence. Για μπρόνζερ είναι πολύ ανοιχτό και πολύ γυαλιστερό. Για highlighter είναι πολύ σκούρο και αχνό (για μένα). Πολύ όμορφο το ανάγλυφο με τα φύλλα αλλά πραγματικά δεν το χρησιμοποιώ ποτέ. Fail product!


Shiseido - RD 103 Blush: Ήταν σε deluxe size, δώρο σε ένα περιοδικό. Το έχω αρκετά χρόνια, έχω αρκετά ρουζ σε κοντινές, σχεδόν ίδιες αποχρώσεις οπότε δεν το χρειάζομαι άλλο πλέον στη συλλογή μου. Δε θα το έπαιρνα σε full size γιατί δεν είναι κάτι μοναδικό σαν απόχρωση ή εξαιρετικό σαν σύσταση, διάρκεια κ.λπ.


1 & 2:  Barry M - Eyeshadow Trio 019 & 248: Τις βρηκα σε μια τρελή προσφορά (1 λίρα την κάθε παλετίτσα) και τις πήρα χωρίς να το σκεφτώ. Κακώς! Καμία από τις αποχρώσεις δεν είναι χρώμα που φοράω στα βλέφαρά μου... Δεν κυκλοφορούν πλέον αυτές οι παλέτες.

3. Catrice - 040 Never Let Me Go!: Μέτρια παλετίτσα με nude αποχρώσεις. Οι δύο πιο σκούρες είναι πιο καλές ποιοτικά, ενώ οι ανοιχτόχρωμες δεν με ενθουσίασαν. Ειδικά η rose gold απόχρωση είχε κακή απόδοση και γέμιζες παντού γκλίτερ... Έχω πολλές σκιές σε γήινες αποχρώσεις... οπότε δεν την χρειάζομαι πλέον αυτή την παλέτα.

4. Catrice - Intensif' eye wet and dry shadow #100 Glamourose: Κακή προς μέτρια απόδοση όταν είναι στεγνή και πολύ καλύτερη απόδοση όταν την χρησιμοποιώ με βρεγμένο πινέλο. Απλά, δεν μπαίνω στη διαδικασία να βρέξω το πινέλο πριν χρησιμοποιήσω τη σκιά. Έχω παρόμοιες αποχρώσεις με πολύ καλύτερη απόδοση και διάρκεια, ακόμη και όταν είναι στεγνές.

5. Catrice - C03 The Winning Cream Baked Eyeshadow/The Match Point Collection: Κακή επιλογή χρώματος (μεταλιζέ μπλε) και δεν είναι πολύ καλή ποιότητα. Η απόδοση της είναι μέτρια. Δεν την χρησιμοποίησα ούτε μία φορά... Ήταν από περιορισμένη συλλογή.


1. Catrice - Infinite Shine Lip Gloss #070 Very Very Raspberry: Πορτοκαλοκοραλλί λιπ γκλος με χρυσά γκλίτερ... Not my thing...

2. NYC - Smooch Proof Liquid Lipstain #On Everyone's Lips 400: Έχει μέτρια απόδοση, αλλά χτίζεται. Το πρόβλημά μου ήταν η έντονη παρουσία μέντας, η οποία με έκανε να νιώθω ότι καίγονταν τα χείλη μου. Πολύ επώδυνο. Κατέληξα να το αφαιρέσω πολύ σύντομα μετά την εφαρμογή του.

3. MUA - Luxe Velvet Lip Lacquer #Funk: Ξεθωριάζει πολύ άσχημα από τα χείλη και κάνει μικρά κομματάκια. Τα χείλη γίνονται πολύ ξηρά και σε μερικά σημεία αφήνει χρώμα που δεν φεύγει παρά μόνο με απολέπιση. 

4. Barry M - Lip Paint Lipstick #144: Το έχω πάρα πολλά χρόνια και δεν το χρησιμοποιώ. Μου είναι αδιάφορο θα έλεγα. Δεν το βρίσκω καν πλέον στο site της Barry M.

5 & 6 & 7: Essence - Longlasting Lipsticks (#barely there, #on the catwalk, #wear berries): Είναι ενυδατικά κραγιόν και με μικρή διάρκεια. Έχω ίδιες ή παρόμοιες αποχρώσεις σε πιο σταθερά κραγιόν, οπότε αποφάσισα να χαρίσω τα συγκεκριμένα.

8. Topshop - Sheer Lips #Alibi: Από τα χειρότερα κραγιόν που έχω δοκιμάσει. Έχει γυαλιστερό τελείωμα σαν gloss, αλλά κάθεται πολύ άσχημα σε ξηρά χείλη. Ακόμη και όταν τα χείλη είναι απολεπισμένα και ενυδατωμένα κάθεται άθλια στις φυσικές γραμμές των χειλιών. Μεγάλη απογοήτευση.

9. Essence - Lipstick #All about cupcake: Είναι ενυδατικό, με μικρή διάρκεια, όχι με έντονη απόδοση. Το χρησιμοποίησα αρκετά μέρες που δεν ήμουν καν βαμμένη και ήθελα κάτι λίγο στα χείλη για να βγω έξω. Πολύ όμορφο, απαλό, φυσικό, ροζ χρωματάκι. Έληξε και γι' αυτό χωρίζουμε.

10. OCC - Lip Tar #Harlot: Πρώτον, η συσκευασία δεν με βολεύει. Έρχεται μεν σε πλαστικό μικρό νεσεσέρ μαζί με ένα πινελάκι χειλιών αλλά δεν είναι εύχρηστο όταν θες να το πάρεις στην τσάντα σου και να το ανανεώσεις έξω. Δεύτερον, έκανε τα χείλη μου φοβερά ξηρά. Τρίτον, δεν ξεθώριαζε ομοιόμορφα. Σε άλλα σημεία έφευγε και σε άλλα άφηνε λεκέ. Τέταρτον, πρόσεξα ότι άρχισαν να διαχωρίζονται τα συστατικά του μέσα στο σωληνάριο ενώ δεν έχει λήξει (το έχω από το Πάσχα). Πέμπτον, δε μου ταίριαζε το χρώμα.









4 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post! Εγώ την έχω την πούδρα της Essence και μου αρέσει πολύ, δεν αφήνει καθόλου ασπρίλες στο πρόσωπό μου. Αν και την εφαρμόζω παντα με πινέλο και πολύ ελαφρύ χέρι, γιατι δεν έχω ιδιαίτερη λιπαρότητα :) xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Λίλα μου! Ναι, αν την βάλω με ελαφρύ χέρι δεν αφήνει ασπρίλα αλλά τότε δεν μου δίνει το ματ αποτέλεσμα που θέλω... Γενικά πάντως, μου αρέσουν οι πουδρίτσες που έχουν και λίγο χρωματάκι! ;)

      Διαγραφή
  2. Κι εγώ έκανα πρόσφατα ξεκαθάρισμα στα καλλυντικά μου, είναι αναγκαίο νομίζω , εγώ συνήθως κάνω μία φορά το χρόνο, πριν ή μετά το καλοκαίρι!Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλά έκανες! Είναι απαραίτητο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο. :)

      Διαγραφή