Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Yes to carrots - Fragrance Free Wipes

Όνομα: Yes to carrots - Fragrance Free Wipes 
Τιμή: 5.50 ευρώ
Ποσότητα: 25 μαντηλάκια
Επίσημη Ιστοσελίδα: Πατήστε εδώ.
Τι υπόσχεται; Είναι δερματολογικά ελεγμένα, χωρίς άρωμα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ για κανονικές προς ξηρές επιδερμίδες. Καθαρίζουν και ενυδατώνουν απαλά και φυσικά το δέρμα.
Η άποψή μου: Το πρώτο θετικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου προϊόντος είναι η βολική συσκευασία που έχει πλαστικό καπάκι, το οποίο κλείνει καλά ώστε να διατηρούνται υγρά τα μαντηλάκια. Δεύτερον, τα μαντηλάκια είναι αρκετά υγρά αλλά δεν αφήνουν κατάλοιπα προϊόντος ή επιπλέον λιπαρότητα στο πρόσωπο. Τρίτον, τα συστατικά είναι σε μεγάλο βαθμό φυσικά και δεν περιέχει ύποπτα συντηρητικά. Τα αρνητικά στοιχεία όμως υπερέχουν κατά τη γνώμη μου. Τα πανάκια δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη υφή (π.χ. όπως του Κορρέ με το ρόδι) που που βοηθά στην καλύτερη αφαίρεση του μακιγιάζ. Σε καμία περίπτωση δεν αφαιρούν εκατό τοις εκατό το μακιγιάζ του προσώπου ή των ματιών. Πρέπει να ακολουθήσει και άλλη μέθοδος καθαρισμού (κάποιο micellar νερό ή πλύσιμο του προσώπου με κάποιο τζελ κ.λπ.). Την μη αδιάβροχη μάσκαρα δεν την αφαίρεσε αν και επέμεινα αρκετά και περισσότερο από όσο συνηθίζω. Δεν κατάφερε επίσης να αφαιρέσει πλήρως από τα χείλη μου ένα φούξια lip stain. Υποστηρίζουν ότι δεν έχουν κάποιο άρωμα αλλά εμένα μου μυρίζουν λίγο σαν μωρομάντηλα. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που αντιμετώπισα και που δεν μπορώ να παραβλέψω σε καμία περίπτωση, είναι η αλλεργία που μου προκάλεσαν!!! Μετά τη χρήση (τα δοκίμασα 2-3 φορές) το δέρμα μου έγινε πολύ κόκκινο και άρχισε να με καίει. Τα μάτια μου με έτσουζαν πολύ. Ακόμη και όταν έπλυνα το πρόσωπό μου με άφθονο νερό οι δυσάρεστες συνέπειες δεν υποχώρησαν παρά μόνο 30-40 λεπτά αργότερα! Ακόμη και τότε το δέρμα μου ήταν ξηρό και με τράβαγε. Δε θεωρώ ότι το δέρμα του προσώπου μου είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο...
Συμπέρασμα: Γενικά προτιμώ να χρησιμοποιώ μαντηλάκια ντεμακιγιάζ ως το πρώτο βήμα. Στη συνέχεια καθαρίζω με micellar νερό και ξεβαφτικό ματιών τα υπολείμματα και πλένω κανονικά το πρόσωπο μου με ένα καθαριστικό. Τα συγκεκριμένα μαντηλάκια που υποτίθεται ότι είναι και ενυδατικά, δεν ταίριαξαν καθόλου στο δέρμα μου και πιθανότατα κάποιο ή κάποια από τα συστατικά τους μου κάνουν αλλεργία. Δε θα τα πρότεινα γενικά σε κάποιον και ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Τονίζω ότι αυτή είναι η προσωπική μου εμπειρία και άποψη και πως για άλλους μπορεί να είναι το καλύτερο προϊόν στον κόσμο! 
*Επικοινώνησα με την εταιρεία αναφέροντας το πρόβλημα που είχα και απάντησαν πολύ ευγενικά προσφερόμενοι να με αποζημιώσουν για την ατυχή αγορά μου.*
Θα το ξαναγόραζα: Όχι.
Συστατικά: Water (Aqua), Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Sodium Chloride, Glycerin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Citric Acid, Caprylic / Capric Triglyceride, Phenoxyethanol, Polyglyceryl-4 Caprate, Caprylyl / Capryl Glucoside, Aloe Barbadensis Leaf Juice Extract, Chamomilla Recutita Flower Extract, Tocopheryl Acetate, Certified Organic Alcohol, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Cucurbita Pepo (Pumpkin) Seed Extract, Jasminum Officinale (Jasmin) Flower / Leaf Ext., Vanilla Planifolia Fruit Ext., Fucus Vesiculosus Ext., Prunus Persica (Peach) Fruit Ext., Rosemarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Ext., Coriandrum Sativum (Coriander) Fruit/Leaf Ext., Citrus Auranitum Bergamia (Bergamot) Fruit Ext., Cupressus Sempervirens Leaf/Stem Ext., Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/ Stem Ext., Camelia Sinensis Leaf Ext., Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Ext.
* Certified Organic Ingredient
Βαθμός: 1/10





2 σχόλια:

  1. Τελικά και εγώ έχω παρατηρήσει ότι αρκετά οργανικά-οικολογικά καλλυντικά είναι βαριά,με βαρύ άρωμα λόγω των φυτικών ελαίων,και γενικά μπορούν να προκαλέσουν εύκολα αλλεργίες.
    Μόλις έγινα μέλος στο όμορφο blog σου,θα χαρώ αν επισκεφτείς και εσύ το δικό μου και να τα λέμε.
    Φιλιά,
    Δέσποινα.
    http://lipstickandlacelov.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Δέσποινα! Κι εγώ είμαι μέλος στο blog σου! Όπως όλα τα προϊόντα έτσι και εκείνα με φυσικά συστατικά μπορεί να προκαλούν αλλεργίες σε κάποιους... Γι' αυτό ιδανικά τα δοκιμάζουμε πρώτα σε ένα σημείο την πρώτη φορά για να δούμε αν προκαλούν κάποια ενόχληση. ;)

      Διαγραφή