Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Bourjois - 123 Perfect CC Eye Cream

Όνομα: Bourjois - 123 Perfect CC Eye Cream #21 ivoire
Τιμή: 10.00-11.00 ευρώ
Ποσότητα: 1.5ml
Τι υπόσχεται; Προσφέρει την ενυδάτωση μιας κρέμας ματιών και τη χρωματική διόρθωση ενός concealer. Καλύπτει ατέλειες και μαύρους κύκλους γύρω από την περιοχή των ματιών. Λειαίνει ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Μειώνει τα πρηξίματα. Δεν μαζεύει στις λεπτές γραμμές. Έχει ελαφριά υφή και αφήνει την περιοχή των ματιών απαλή. Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία με δείκτη 15. Τα μάτια δείχνουν ξεκούραστα και φωτεινά.
Η άποψή μου: Τα αισθήματά μου γι' αυτό το concealer παραμένουν ανάμικτα μετά από μήνες χρήσης! Καταρχάς δε σκοπεύω να το πάρω δεύτερη φορά αλλά ούτε και να το πετάξω πριν τελειώσει. Τι μου αρέσει; Είναι λεπτόρευστο, ελαφρύ στην υφή, δεν βαραίνει την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια, φωτίζει το βλέμμα, δε βγάζει υπερβολική ποσότητα από το απλικατέρ του, δεν έχει κάποιο έντονο άρωμα και δεν μου προκαλεί κάποια ευαισθησία. Στα αρνητικά πρέπει πρώτα πρώτα να αναφέρω ότι δεν μου καλύπτει τους σχετικά έντονους μαύρους κύκλους. Επίσης δεν στρώνει πάντα ωραία. Σε αυτό βέβαια μπορεί να παίζει ρόλο και η κρέμα ματιών αν και το έχω δοκιμάσει με διάφορες κρέμες. Ακόμη και όταν το σετάρω με πούδρα μετά από λίγη ώρα θα μαζευτεί το προϊόν στις λεπτές γραμμές κάτω από τα μάτια. Η διάρκειά του σε μένα είναι μέτρια (5-6 ώρες). Συνήθως το χρησιμοποιώ σε πρωινές εξόδους γιατί εκτιμώ τον έστω μικρό δείκτη προστασίας από τον ήλιο (SPF 15). Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση στην περιοχή κάτω από τα μάτια ούτε και πιστεύω ότι αντικαθιστά την κρέμα ματιών. Ωστόσο δεν πρόκειται για προϊόν που θα προκαλέσει επιπλέον ξηρότητα στην περιοχή αυτή. Χωρίς να το θεωρώ το χειρότερο concealer που έχω δοκιμάσει, δε θα το αγόραζα ξανά γιατί σε μένα δεν ταίριαξε όσο θα ήθελα. Σε κάποιον που δεν έχει έντονο θέμα με μαύρους κύκλους ή λεπτές γραμμές ίσως ταίριαζε περισσότερο. Τέλος, διατίθεται σε δύο μόνο αποχρώσεις που το βρίσκω τραγικό γιατί δεν καλύπτει τεράστιο μέρος του πληθυσμού!
Συμπέρασμα: Ούτε ακριβό, ούτε οικονομικό προϊόν... Με αρκετά καλά χαρακτηριστικά αλλά και με κάποια αρνητικά κατά τη γνώμη μου που θα με εμποδίσουν από το να το αγοράσω ξανά. Κυρίως γιατί σε μένα δεν πρόσφερε όσα υποσχόταν. Η κάλυψη που μου προσφέρει είναι ελαφριά έως μέτρια και η διάρκειά του επίσης μέτρια. Παρόλα αυτά, φωτίζει διακριτικά την περιοχή κάτω από τα μάτια και ίσως να λειτουργούσε καλύτερα σε συνδυασμό με κάποιο διορθωτικό concealer αλλά... ποιος έχει πάντα το χρόνο και την όρεξη να βάζει 2-3 ή και παραπάνω προϊόντα σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή όπως είναι το δέρμα κάτω από τα μάτια;
Θα το ξαναγόραζα; Όχι.
Συστατικά: AQUA (WATER), DIMETHICONE, CAPRYLYL METHICONE, ETHYLHEXYL METHOXYCINNAMATE, PEG-10 DIMETHICONE, PROPANEDIOL, ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, SACCHARIDE ISOMERATE, DIMETHICONE/VINYL DIMETHICONE CROSSPOLYMER, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, SODIUM POTASSIUM ALUMINUM SILICATE, PHENOXYETHANOL, SODIUM CHLORIDE, CAMELLIA SINENSIS LEAF EXTRACT, DISODIUM STEAROYL GLUTAMATE, BIS-PEG/PPG-14/14 DIMETHICONE, PROPYLENE CARBONATE, SILICA, PARFUM (FRAGRANCE), TOCOPHERYL ACETATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, ALUMINUM HYDROXIDE, PANTHENOL, ALPHA-ISOMETHYL IONONE, LYSOLECITHIN, CITRIC ACID, SODIUM CITRATE, BHT, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, AMYL CINNAMAL, PHENETHYL ALCOHOL, PANTOLACTONE, TOCOPHEROL, PENTAERYTHRITYL TETRA-DI-T-BUTYL HYDROXYHYDROCINNAMATE.
[+/- (MAY CONTAIN): CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES), MICA, CI 77007 (ULTRAMARINES)]. 13BMT005 - 1
Βαθμός: 6/10



2 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! Καλώς όρισες στην παρέα μας!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι δύσκολο να πετύχεις ΒΒ προσώπου που να σου ταιριάζει,
    πόσο μάλλον CC ματιών...
    Πάλι μας άνοιξες τα μάτια
    <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή