Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

The Body Shop -Tea Tree BB Cream

Όνομα: The Body Shop -Tea Tree BB Cream #01 Light
Τιμή: 10 ευρώ
Ποσότητα: 40ml
Τι υπόσχεται; Τελειοποίηση της επιδερμίδας και καταπολέμηση των ατελειών. Προσφέρει άψογη κάλυψη ενώ αντιμετωπίζει τα σπυράκια. Ελαφριά φόρμουλα που είναι μη λιπαρή. Οι τρεις αποχρώσεις είναι ό,τι πρέπει για όλους τους τόνους επιδερμίδας.
Η άποψή μου: Είχα ακούσει και διαβάσει πολύ καλές κριτικές γι' αυτό το προϊόν γι' αυτό όταν μου το πρότεινε και η κολλητή μου έσπευσα να το αγοράσω εκμεταλλευόμενη και μια έκπτωση -20% που είχε στα Body Shop το καλοκαίρι! Τα 8 ευρώ (ή ακόμη και τα αρχικά 10 ευρώ) για 40 ml προϊόντος θεωρώ ότι είναι πολύ καλά! Μου αρέσει και η συσκευασία πολύ και γενικά όλη η φιλοσοφία των Body Shop. Με την κρέμα ημέρας από τη σειρά με το Tea Tree ταιριάξαμε πολύ καλά και είναι από τις αγαπημένες μου. Όλα έδειχναν ότι θα πάνε καλά... αλλά όλα πήγαν στραβά... σχεδόν όλα μάλλον. Το χρώμα ήταν αρκετά εντάξει σε μένα και δεν γινόταν πορτοκαλί με το πέρασμα της ώρας. Από κει και πέρα όμως ήταν λιπαρή για μένα κάτι που ακόμη μου φαίνεται απίστευτο! Στην αρχή το τελείωμα ήταν φυσικό και όχι εντελώς ματ. Στη συνέχεια και περίπου μια ώρα μετά όλο το πρόσωπό μου είχε βγάλει έξτρα λιπαρότητα που φυσικά οδηγούσε στη "διάλυση" του προϊόντος. Δοκίμασα αυτή τη BB, με πολύ υπομονή, με διάφορες ενυδατικές κρέμες σαν βάση, χωρίς ενυδατική, με διάφορα primers ή χωρίς, με διάφορες πούδρες από πάνω. Τίποτα όμως. Το αποτέλεσμα πάντα απογοητευτικό. Φυσικά ούτε λόγος να ξεραθούν σπυράκια και να αποχωρήσουν μια ώρα νωρίτερα. Ούτε στη ζέστη, ούτε στο κρύο δούλεψε η BB. Ούτε μέρα, ούτε νύχτα. Και μεταξύ άλλων βρίσκω αρνητικό σε μία ΒΒ κρέμα να μην έχει δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Τώρα όσον αφορά στην κάλυψη που προσφέρει, θα έλεγα είναι ελαφριά, για μένα. Δεν εξουδετερώνει τις κοκκινίλες και τις δυσχρωμίες του προσώπου μου και φυσικά δεν κάλυψε την ακμή ή τα σημάδια της. Τέλος πρόσεξα ότι μετά από καμιά ώρα καθόταν άσχημα και τόνιζε τους πόρους στο πρόσωπο.
Συμπέρασμα: Μια οικονομική BB κρέμα που απευθύνεται σε λιπαρό με τάσης ακμής δέρμα και όμως δεν με κάλυψε ούτε στο θέμα της λιπαρότητας ούτε σε θέμα ακμής. Κυκλοφορεί μόλις σε 3 αποχρώσεις και έχει ελαφριά κάλυψη. Δε θα έλεγα ότι χτίζεται η κάλυψη. Το παραπάνω προϊόν δεν είναι καθόλου κολακευτικό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προτείνω πριν την αγοράσετε να πάρετε ένα δείγμα και να την δοκιμάσετε σε όλο το πρόσωπο για να δείτε πως κάθεται στο δέρμα σας.
Θα το ξαναγόραζα; Όχι.
Συστατικά: LIGHT :- Aqua/Water (Solvent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Alcohol Denat. (Solvent), Caprylic/Capric Triglyceride (Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Olivate (Skin Conditioning Agent), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Sorbitan Olivate (Emulsifying Agent), Myristyl Myristate (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent - Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Glycine Soja Oil/Glycine Soja (Soybean) Oil (Emollient/Skin Conditioner), Polysorbate 60 (Surfactant), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Calophyllum Inophyllum Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Melaleuca Alternifolia Leaf Oil/Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil (Natural Additive), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Sodium Glycerophosphate (Oral Care Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Stearyl Alcohol (Emollient), Limonene (Fragrance Ingredient), Citral (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citronellol (Fragrance Ingredient), Leptospermum Petersonii Oil (Fragrance Ingredient), Citric Acid (pH Adjuster), Tocopherol (Antioxidant), CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour), CI 77491/Iron Oxides (Colorant).
Βαθμός: 3/10



Έχετε δοκιμάσει την συγκεκριμένη ΒΒ κρέμα; Αν ναι, ποια ήταν η δική σας εμπειρία;

6 σχόλια:

  1. εκπλησσομαι που δεν σου αρεσε..πραγματικα..ειναι η αγαπημενη μου BB..εχω πολυ λιπαρο δερμα και ειναι η μοναδικη που με κραταει ματ για τουλαχιστον 6 ωρες...και επισης μου αρεσει πολυ η καλυψη που προσφερει..αλλα ενταξει το καταλαβαινω οτι δεν μπορει να ταιριαξει σε ολες..δοκιμασε να τη βαλεις με πουδρα απο πανω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να δεις έκπληξη! Την έχω δοκιμάσει με πούδρα από πάνω. Και μάλιστα έχω δοκιμάσει διάφορες πούδρες... αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Δυστυχώς δεν ταιριάζουν σε όλους όλα τα προϊόντα ακόμη κι αν έχουμε ίδιο τύπο δέρματος. :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα για μένα, τύχη όμως για την κολλητή μου που θα την τσιμπήσει! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου και συχγαρητήρια για το blog σου! ειλικρινά είναι πολύ όμορφο... και τόσο vintage! κρίμα που δεν σου ταίριαξε η bb.. εγώ έχω μείνει αρκετά ικανοποιμένη από αυτήν αλλά και από το primer της ίδιας σειράς.. όμως είναι αυτό που λες.. δε μπορεί να ταιριάζουν τα ίδια προϊόντα σε όλες.. καλή συνέχεια.. σε φιλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Anastasia Ko Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Να είσαι καλά! :) Μείνε συντονισμένη γιατί ακολουθούν κι άλλα posts! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή